Za sve koji obožavaju krafne imamo dobre vijesti. Bliži se period karnevala, što znači da je sezona krafni – otvorena! Prisutne su posvuda i vrlo im je teško odoljeti. Prazne, punjene čokoladom, pekmezom ili nekim manje uobičajenim nadjevima, priznajemo – malo tko bi im odolio! Ukoliko ih želite sami napraviti, recept možete pronaći ovdje.
Pronašli smo tri mjesta u Zagrebu, u kojima je ova slastica podignuta na jedan novi nivo, a garantirano vas neće ostaviti ravnodušnima.
Neka jedu kolače – A most unusual garden
S prodajom krafni počeli su prošli vikend, a u ponudi imaju 6 različitih vrsta: 3 Classic okusa i 3 Chef’s. Pod classic okuse spadaju slastičarska krema, čoko-lješnjak i džem od domaćih šljiva s orasima, a pod Chef’s pistacije, schwarzwald i honeycomb.
Sigurni smo, koju god da odaberemo, ne može biti loše!
Crofna
Na zagrebačkoj Trešnjevci smjestio se ovaj preslatko uređeni donut bar. Iako imaju veliki izbor gotovih punjenja krafni, možete birati između gotovih kombinacija poput Raffaello, Ferrero, Kinder itd., a možete i sami složiti dodatke i punjenja prema svome ukusu. Crofna vrši i dostavu, a više informacija o njima možete pronaći ovdje.
Špatula Pastry shop
U centru Zagreba, točnije u Vlaškoj ulici smjestila se ova simatična prodavaonica slatkoga. Osim krafni, možete kupiti i kolače i torte. Njihovom tijestu za američke krafne potrebno je dva dana kako bi fermentiralo, što cijeli proces izrade krafni čini puno zahtjevnijim. Kreme kojima su krafne punjene chef Luka Sopta sam izrađuje. Neki od donuta u ponudi su oni sa lješnjakom i karamelom, kikirikijem, te onoga s kremom od malina i borovnica te preljevom od pistacija.